اصفهان ، خیابان وحید ، چهارراه خاقانی ، ساختمان وحید ، طبقه 5 ، واحد 20 - تلفن : 09130800822

نکاتی در رابطه با ویژگی ها و انتخاب بانک موی مناسب

مو ی سر، زیبایی فرد را تا حد زیادی تحت تأثیر خود قرار می دهد. افرادی که در اثر عوامل مختلف همچون بیماری های پوست و مو، ژنتیک و زخم های عمیق دچار طاسی در نقاط مختلف سر و صورت شده باشند، به دنبال راهی برای بازیابی موهای از دست رفته ی خود بوده و خواهان زیبایی گذشته می باشند.کاشت مو در دنیای امروزه توجه بسیاری از افراد را به سمت خود جلب کرده است. برای کاشت مو شما نیاز به بانک موی بسیار قوی، سالم و پر تراکم دارید. هر فرد برای خود یک بانک مو دارد که برای انجام عمل کاشت مو تمامی گرافت ها از این قسمت برداشته می‌شوند. در قسمت پشت سر هر فرد و در فاصله بین دو گوش ناحیه به طول 25 تا 30 سانتی‌ متر با موهایی با تراکم بالا وجود دارند. موهای موجود در این قسمت، میزان حساسیت پایینی دارند و در مقابل ریزش مقاوم هستند، بنابراین بهترین گزینه برای برداشت و کاشت ، موهای پشت سر می‌ باشند.

آنچه در این مطلب میخوانید

بانک مو چیست؟

به طور کلی، بخشی از سر که پیوندهای مو از آن فراهم می‌شود و می‌تواند منبع مناسبی برای کاشت مو باشد‌، بانک مو نامیده می‌شود. بانک مو بخشی از پوست بدن محسوب می‌شود که دارای تراکم بالایی از مو است و پیوند موجود در آن برای کاشت مو بسیار مناسب است.

انتخاب بانک موی مناسب

محل برداشت مو جهت انجام کاشت

کیفیت و تعداد موهایی که در ناحیه اهدا وجود دارند، تأثیر مستقیمی روی نتیجه کاشت مو بر جای می‌گذارند. با وجودی که ظاهر و بافت مو در نقاط دیگر بدن متفاوت از موهای سر است؛ اما گاهی از موهای قسمت‌های دیگر برای انجام کاشت استفاده می‌شود. در ادامه برخی از نواحی مورد استفاده به عنوان بانک مو را معرفی می‌کنیم:

1- پشت سر

این ناحیه متداول‌ ترین بخشی است که در کاشت مو به عنوان ناحیه اهدا استفاده می‌شود؛ زیرا فولیکول‌های آن در مقابل ریزش مو مقاوم هستند.

2- موهای کناره‌ سر

موهای شقیقه و کناره‌های سر موهای مناسب دیگری برای کاشت مو هستند. موهای روییده شده در خط ریش نیز به عنوان یک منبع دیگر برای بانک مو مورد استفاده قرار می‌گیرند.

3- موهای ریش و قفسه سینه

این موها اغلب زمانی استفاده می‌شوند که ناحیه ی اهدا در سر کوچک است و یا زمانی که موهای ریش یا قفسه سینه دارای کیفیت و بافت خوبی هستند.

مشخصات بانک موی قوی

اولین ویژگی بانک موی قوی، تراکم بسیار عالی موی سر است. البته اهمیت تراکم مو براساس روش پیوند طبیعی مو مشخص خواهد شد برای مثال در روش FUT، حتما باید تراکم مو بسیار بالا باشد تا بتوان تعداد گرافت کافی به دست آورد. از سویی دیگر این روش تهاجمی است و باعث آسیب به بانک مو خواهد شد.
از طرفی لازم است بانک مو، پوست سالمی داشته باشد. در برخی افراد مشاهده می‌کنیم علی رغم پرپشت بودن موی سر، پوست دچار بیماری قارچی شده است. در نتیجه نمی‌توان از این قسمت به عنوان بانک مو استفاده نمود.
فاکتور دیگر که تعیین‌ کننده کیفیت و قدرت بانک مو است، ضخامت مو است که قدرت فولیکول مو را می‌ کند. هر اندازه فولیکول قوی‌ تر باشد، کاشت مو با موفقیت بیشتر صورت خواهد گرفت.

بهترین روش کاشت مو برای افراد با بانک موی ضعیف

روش‌ های مختلف کاشت مو با بانک موی ضعیف را در ادامه بررسی خواهیم کرد، البته فراموش نکنید که انتخاب هر روش برای هر فرد تنها با نظر جراح کاشت انجام می‌شود که ممکن است کاملاً متفاوت باشد:

1- روش FUE

این روش برای افرادی با بانک مو کم استفاده می‌شود؛ زیرا روشی کم تهاجمی است و در این روش لازم نیست مقدار موی زیادی از ناحیه اهداکننده برداریم.

2- روش BHT

در این روش فولیکول مو از نقاطی غیر از سر برداشته می‌شوند. محل‌هایی از بدن مانند دست یا پاها در خانم‌ها یا موهای سینه در مردان معمولاً برای این نوع کاشت گزینه مناسبی هستند.

3- روش FUT

روش FUT نیز مانند روش FUE کم تهاجمی است. برداشت مو از ناحیه اهداکننده به شکل نواری انجام می‌شود و برداشت برای بانک موی کم نیز امکان‌پذیر است

مشکلات بانک مو در روش های کاشت مو

مشکلات احتمالی بانک مو یکی از موضوعاتی است که حتماً توسط پزشک باید معاینه و بررسی شود. معمولاً در جلسه مشاوره سؤالاتی از فرد متقاضی در مورد سابقه بیماری ها و مشکلات پوستی او می شود تا عوارض جانبی عمل به حداقل ممکن برسد. بنابراین در صورتی وجود چنین موضوعاتی، باید آنها را با پزشک خود مطرح کنید و او را در جریان قرار دهید. پزشک با جمع بندی نتایج معاینات و دیگر موارد، در نهایت روش مناسب برای بهترین کاشت مو در اصفهان را به شما پیشنهاد می دهد. البته اکثر تفاوت روش های مختلف کاشت مو، تنها در نوع برداشت گرافت ها و استخراج فولیکول ها خلاصه می شود. به عنوان مثال در کاشت مو مانند روش FUT، گرافت های مو به صورت یک جا برداشته می شوند. به این صورت که یک خراش مستطیلی چند سانتی متری در قسمت پشت سر یا بانک مو ایجاد شده و گرافت های مو به همراه فولیکول ها برداشت می شوند. این روش امروزه به دلیل امکان خونریزی و ماندگاری جای زخم و بخیه کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. هر چند هنوز هم این روش رایج است؛ اما در روش های جدیدتر مثل FUE، عمل استخراج فولیکول های مو بصورت تکی توسط پزشک یا دستگاه انجام می شود. در این روش خونریزی و عوارض حین جراحی به حداقل رسیده و افراد دوره نقاهت کوتاه تری را پس از کاشت مو طی می کنند. از این رو پزشکان نیز در صورت امکان از روش های مدرن برای این کار استفاده می کنند.

ترمیم بانک مو بعد از کاشت مو

فرآیند ترمیم بانک مو پس از پیوند مو به عوامل مختلفی همچون شیوه پیوند مو، مهارت پزشک جراح و ویژگی‌های فرد متقاضی بستگی خواهد داشت. در این راستا باید به این مسئله اشاره داشت که در برخی از مدرن‌ترین شیوه‌های پیوند مو، فرآیند برداشت فولیکول‌ها به گونه‌ای هستند که در طی آنها تنها از میزان تراکم مویی ناحیه اهداکننده کاسته می‌شود. علاوه بر این، فرآیند ترمیم بانک مو می‌تواند بر اساس موارد زیر متفاوت باشد:

به عنوان مثال، اشخاصی که دارای طاسی سر وسیعی هستند و یا به تراکم بالایی برای پیوند مو نیازمند هستند، در 1 مرحله از پروسه پیوند مو قادر به دریافت تعداد گرافت‌های موردنیاز خود نیستند. در چنین شرایطی شخص مذکور به انجام 2 یا چند مرحله از پیوند مو ضرورت داشته و به میزان بیشتری از گرافت‌های ناحیه اهداکننده نیاز خواهد داشت. معمولاً محل بانک مو در طی 48 ساعت نخست نقاهت دارای زخم‌های تازه خواهد بود. در طی 1 هفته این ناحیه بهبود یافته و آثار جراحی ترمیم خواهند یافت. برخی کرم‌ها و ژل‌ها نیز در جهت التیام بهتر شدن پوست سر تجویز خواهند شد. همچنین ممکن است پزشک معالج از تکنیک‌هایی مانند اسکالپ استفاده کند. در طی این پروسه رنگ‌دانه‌های طبیعی بر روی لایه اپیدرم اعمال شده و ظاهر فولیکول‌های مو را شبیه‌ سازی می‌ کنند. این اقدام می‌ تواند برای استتار کم‌ پشتی ناحیه اهدا کننده بسیار مؤثر باشد.

مدت زمان ترمیم بانک مو

بازه زمانی موردنیاز برای ترمیم بانک مو بستگی به عوامل مختلفی دارد و به طور کلی نمی‌توان یک زمان مشخص برای آن تعیین کرد؛ اما در ادامه برخی از عواملی که ممکن است زمان ترمیم بانک مو را تحت تأثیر قرار بدهند ذکر شده است:
نوع و روش پیوند مو: نوع روش پیوند مو، مانند روش FUE یا FUT، می‌تواند بر زمان ترمیم بانک مو تأثیر بگذارد.
سلامت عمومی بدن فرد متقاضی: سلامتی عمومی بدن فرد زیبا جو می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر زمان ترمیم بانک مو داشته باشد. بیماری‌های مزمن، عوارض جراحی قبلی، نقص سیستم ایمنی و مشکلات دیگر می‌توانند فرآیند ترمیم را تحت تأثیر قرار بدهند.
مراقبت‌های قبل و بعد از کاشت: مراقبت‌های صحیح قبل و بعد از پیوند مو نیز بر زمان ترمیم بانک مو تأثیرگذار هستند. پیروی از دستورات پزشک معالج، استفاده از محصولات مراقبتی معرفی‌شده و رعایت دستورات مربوط به شستشو و حفاظت صحیح از محل کاشت، می‌تواند فرآیند ترمیم را تسریع کند.
برخی عوامل فردی: مواردی مانند سن، ژنتیک، وضعیت مو، سبک زندگی و رژیم غذایی می‌توانند بر این مسئله تأثیرگذار باشند. هر فرد ممکن است تجربه‌ای متفاوت در مورد زمان ترمیم بانک مو داشته باشد.

از کجا بفهمیم بانک موی خوبی داریم؟

یکی از گزینه‌ های مورد نیاز برای اینکه صلاحیت شما جهت کاشت مو تأیید گردد، داشتن بانک موی قوی است. همانگونه که گفته شد، متخصصین از قسمت پشت سر برای کاشت استفاده می‌کنند؛ اما مهمترین مشخصه ‌های بانک موی خوب که نشان می‌دهد شما از نظر تأمین مو مشکلی ندارید عبارتند از:
محل برداشت گرافت مو باید از تراکم کافی برخوردار باشد. البته این مسئله در روش‌ های مختلف پیوند طبیعی مو، اهمیت خاص خود را دارد. برای مثال داشتن تراکم ‌ایده‌آل مو برای کاشت به روش FUT در اولویت اول قرار دارد؛ چون در این روش، قدرت بانک مو ضعیف شده و در صورتی که در مراحل بعدی نیاز به ترمیم باشد، با مشکل و محدودیت مواجه خواهید شد.
از دیگر ویژگی ‌های بانک موی خوب، داشتن پوست سالم است. در صورتی که به بیماری قارچ پوستی مبتلا باشید، برداشت گرافت مو از این قسمت اشتباه است؛ چون در این شرایط فولیکول‌ها به قارچ آلوده بوده و احتمال پس زدن پیوند بالا می‌رود.
ضخامت و اندازه مو نیز بسیار مهم است. هر اندازه فولیکول مو قوی‌تر باشد، شانس موفقیت پیوند مو بیشتر می‌شود؛ چرا که بعد از کاشت، استقرار بهتری در پوست داشته و رشد مو خیلی سریع‌ تر شروع می‌شود.


آدرس : اصفهان ، خیابان وحید ، چهارراه خاقانی ، ساختمان وحید ، طبقه 5 ، واحد 20
تلفن : 09130800822درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانیدنظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

جدیدترین مقالات

جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به پوست و زیبایی را در بخش مقالات بخوانید

تزریق چربی برای جای جوشتزریق چربی برای جای جوش

تزریق چربی برای درمان جای جوش و رفع مشکلات پوستی روشی کاربردی است که شامل استخراج چربی از بخش‌ های دیگر بدن و تزریق آن به نواحی آسیب‌ دیده است ...

تاریخ انتشار : 1403-09-08

برداشتن انواع خال؛ راهنمای جامع خال برداریبرداشتن انواع خال؛ راهنمای جامع خال برداری

برداشتن خال‌ ها به دلایل زیبایی و یا نگرانی‌ های پزشکی صورت می‌ گیرد، انتخاب روش مناسب برداشتن خال به نوع خال، محل آن و ترجیح بیمار بستگی دارد . ...

تاریخ انتشار : 1403-08-29

مهمترین علل ریزش مو در مردان و زنان همراه با علائم و انواعمهمترین علل ریزش مو در مردان و زنان همراه با علائم و انواع

آشنایی با انواع مختلف ریزش مو و روش‌ های مختلف برای مدیریت آن می‌ تواند به درک بهتر این مشکل و انتخاب روش درمانی مناسب کمک کند. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-17