انواع روشهای کاشت ریش و سبیل و نحوه انجام آن
ریش نقش زیادی در زیبایی، جذابیت و اعتماد به نفس مردان دارد؛ اما بسیاری از مردان به دلایل مختلفی نظیر مصرف دخانیات و الکل، عوامل وراثتی، نداشتن تغذیه مناسب، سانحههایی همانند آتش سوزی و … به مرور زمان ریش خود را از دست میدهند. کاشت ریش و سبیل یک روش منحصر به فرد برای برگرداندن زیبایی به چهره مردان است و می توانند به صورت همیشگی به ریش دلخواه خود دست یابند. موهای پیوندی در تمام روش های کاشت از خود فرد برداشت می شود، لذا معمولاً اولین انتخاب، ناحیه پشت سر است که موهای ضخیم تر و شبیه به ریش دارد و توسط یک آنالیزور تراکم و ضخامت موهای پشت سر بررسی میشود. جهت انجام برداشت مو از بی حسی موضعی در این ناحیه استفاده می شود و توسط دستگاه های مخصوص فولیکول ها به صورت تکی یا گروهی با توجه به روش، استخراج می شوند. آقایان میتوانند با برخورداری از تکنیک های کاشت ریش و سبیل اعتماد به نفس را به خود بازگردانند.
کاشت ریش و سبیل چیست؟
کاشت ریش و سبیل با استفاده از گرافتهای موی سر انجام میشود. پزشکان با بهرهگیری از روشهای پیشرفته، این گرافت ها را استخراج کرده و در قسمتهای مورد نیاز صورت پیوند میزنند. این فرآیند شباهتهایی به کاشت مو دارد؛ اما کاشت ریش و سبیل نیازمند دقت و ظرافت بیشتری است.
روش های کاشت ریش و سبیل
در زمینه کاشت ریش و سبیل، چندین روش متداول وجود دارد که هر یک ویژگیها و مزایای خاص خود را دارند. در اینجا به بررسی سه روش اصلی میپردازیم:
کاشت ریش و سبیل به روش FIT
این روش، که یکی از قدیمیترین روشهای کاشت ریش و سبیل است، امروزه کمتر مورد استفاده قرار میگیرد. روش FIT با استفاده از پانچ های دستی انجام میشود و در آن، گرافتها یکی یکی برداشته و کاشته میشوند.
کاشت ریش و سبیل به روش FUE
در این روش، برای برداشت گرافت ها از دستگاه FUT استفاده می شود. این دستگاه برقی، دارای سرعت و ظرافت بسیار بالایی است و امکان برداشت دقیقتر گرافتها را فراهم میکند.
کاشت ریش و سبیل با تکنیک S.FUE یا سوپر FUE
این روش یکی از پیشرفتهترین تکنیکهای کاشت ریش و سبیل است. با استفاده از دستگاههای خاص، گرافتها برداشته شده، سپس کات و تفکیک میشوند و در نهایت، بر اساس نوع و ضخامت، دستهبندی و در شکافهای ایجاد شده کاشته میشوند. این روش به دلیل دقت بالا و سرعت عمل در کاشت، اغلب نتایج بسیار خوبی به دنبال دارد.
مراحل کاشت ریش و سبیل
- مشاوره و آماده سازی
قبل از هر اقدامی نیاز است دکتر، به خوبی نواحی مورد نظر برای کاشت را بررسی و آنالیز کند تا میزان تراکم مورد نیاز، وضعیت پوست و… مشخص شود. و همینطور در این مرحله میزان گرافت باتوجه به درخواست بیمار و تشخیص پزشک مشخص خواهد شد. در ادامه بانک مو بررسی شده و برای این ناحیه ی اغلب موهای ضخیمی دارد، موهای ضخیم تر برگزیده خواهد شد و واحدهای فولیکول مو نیز تعدادشان مشخص می شود.
- طراحی و آماده سازی
محلی که دچار طاسی شده در ناحیه ی ریش و سبیل و یا تمام این ناحیه علامت گذاری و برای کاشت مشخص خواهد شد.
- بی حسی موضعی
برای کاشت سبیل و ریش نیازی به بی حسی موضعی می باشد تا بیمار هیچگونه دردی را احساس نکند، بنابراین در نواحی مشخص داروی بی حسی موضعی تزریق خواهد شد.
- برداشت از بانک مو
برای کاشت ریش و سبیل روش های کم تهاجمی متعددی وجود دارد و بانک مو از نواحی مشخصی برداشت می شود. در روش FUT برشی در پست سر ایجاد خواهد شد و واحد های فولیکول های مو مورد نیاز از نواحی مشخص به صورت نواری برداشته می شود. سپس با دستگاهی سوراخی کمتر از یک میلی متری ایجاد و فولیکول را از بافت اطراف جدا خواهد شد.
- آماده سازی گرافت مو
تفکیک، دسته بندی گرافت های برداشته شده این مرحله نیاز به دقت و مهارت بالایی است، بنابراین با استفاده از ابزار بزرگنمایی، واحد های فولیکول مو که دارای یک یا دو تار مو هستند جدا شده و پس از آماده سازی گرافت مو وارد مرحله ی بعدی که کاشت هست خواهیم رسید.
- شکاف در محل گیرنده پیوند مو
نحوه ایجاد شکاف ها برای کاشت گراف، تعداد آنها، عمق و زاویه خواب تأثیر بسیار زیادی در نتیجه نهایی دارد. هر اندازه شکاف های ایجاد شده ظریف تر باشد در نهایت ریش کاشته شده بسیار طبیعی است.
- کاشت گرافت مو
کاشت گرافت مو نیز از مراحل بسیار مهم است که با ظرافت و حساسیت بالایی انجام می شود. پزشک، نواحی که قرار است کاشت انجام شود را علامت گذاری کرده است که محل گیرنده گرافت کاملاً مؤثر از سلیقه بیمار است. برای طبیعی به نظر رسیدن نواحی کاشته شده باید این خطوط با دقت کشیده و نحوه قرار گیری فولیکول نیز بسیار مهم است. گرافت ها به صورت پراکنده از تراکم کم نخست و سپس حداکثر تراکم کاشته خواهد شد و با پانچ سوراخ های بسیار کوچکی در پوست ایجاد و گرافت قرار خواهد گرفت.
مراقبت های بعد از انجام کاشت ریش و سبیل
- یکی از مراقبت های بعد از کاشت ریش و سبیل آن است که به مدت 24 تا 48 ساعت نباید در مکانهای مرطوب حضور پیدا کنید، لذا اگر احتیاج به دوش دارید، به شکلی این کار را انجام دهید که صورت شما خیس نشود.
- حداقل تا مدت دو هفته از حضور در مقابل نور آفتاب خودداری کنید؛ چرا که میتواند آسیبهایی به فولیکول موی کاشته شده در محل ریش شما برساند. البته اگر مجبور شدید از خانه خارج شوید، حتماٌ از کلاه لبهدار استفاده نمایید.
- مصرف دخانیات به مدت تقریباٌ یک ماه قبل و یک ماه بعد از پیوند ریش ممنوع است. نیکوتین موجود در دخانیات نه تنها در خونرسانی اختلال ایجاد میکند بلکه منجر به کاهش سطح اکسیژن خون خواهد شد که این مسئله قطعاٌ باعث از دست رفتن فولیکولهای پیوندی می گردد.
- همچنین از مصرف مشروبات الکلی، در این بازه زمانی خودداری نمایید. الکل خون را رقیق خواهد کرد، لذا خطر خونریزی در حین پیوند و بعد از آن بیشتر میشود.
- استراحت مطلق و مناسب می تواند باعث بهبود سلامتی و گردش خون شود. لذا به مقدار کافی و تا زمانی که متخصص توصیه میکند، استراحت کنید.
- داشتن رژیم غذایی مناسب، از مهمترین مراقبت های بعد از کاشت طبیعی سبیل و ریش است. الگوی غذایی سالم که حاوی مقادیر کافی ویتامین، پروتئین و مواد معدنی باشد، نه تنها در ترمیم زخمها نقش مؤثری داشته بلکه باعث بهبود تقویت فولیکولهای پیوندی خواهد شد.
- تا مدتی که متخصص سفارش کرده است در زمان استراحت باید سر بالاتر از بدن و در زاویه 45 درجه باشد تا مایعات در محل پیوند تجمع نیافته و ورم پوستی، تشدید نشود.
- همچنین مصرف روزانه آب را افزایش دهید. این مسئله از دو جنبه اهمیت دارد. از یک سو آب کافی باعث بهبود خونرسانی به فولیکولها و تقویت آنها خواهد شد و از سویی دیگر کمبود آب، منجر به دهیدراته شدن پوست میگردد که نهایتاٌ این خشکی پوست، فولیکول ها را خشک می کند.
- تا مدت معلوم، باید از شوینده ی تجویز شده پزشک برای شستن سر و صورت استفاده کنید. بهترین گزینه، شامپو بچه است چون مواد شیمیایی خطرناک نداشته و به فولیکولها آسیب نمیزند.
- رفتن به سونا و جکوزی به دلیل دمای بالا، برای نتیجه پیوند ریش و سبیل، مضر خواهد بود. حتی تا مدتی بهتر است از سشوار برای خشک کردن موی سر استفاده نکنید چون به هر حال باد گرم، ممکن است به ریش برخورد کند.
- داروهایی که پزشک برای شما تجویز نموده است را به طور کامل مصرف نمایید.
سن مناسب کاشت ریش و سبیل
بهترین زمان کاشت ریش بعد از گذراندن دوره بلوغ ونوجوانی و حدودا از سن 25 الی 27 سال به بعد می باشد. بهتر است افراد تا قبل از این رده سنی صبر نمایند و در صورتی شاهد رشد قابل توجه ریش های خود نبودند میتوانند جهت افزایش و تراکم ریش اقدام به کاشت نمایند.
مدت زمان نتایج کاشت ریش و سبیل
حدود 1 سال باید صبر کنید تا نتایج نهایی کاشت ریش و سبیل را مشاهده کنید؛ ولی نتایج اولیه از 4 تا 6 ماه بعد از کاشت قابل مشاهده هستند.
دوره نقاهت کاشت ریش و سبیل
به طور معمول دوران نقاهت کاشت ریش و سبیل مانند سایر روشهای جراحی با درد و خونریزی همراه نیست. از روز دوم بعد از عمل به راحتی میتوانید به روال زندگی عادی خود بازگردید؛ اما لازم است تا پنج روز بعد از عمل از محل پیوند مراقبت کنید و همیشه آن را خشک نگه دارید.
عوارض کاشت ریش و سبیل
عوارض طبیعی و موقت کاشت ریش و سبیل شامل موارد زیر هستند:
- خارش و التهاب
- ورم نواحی گیرنده
- حساسیت صورت و بانک مو نسبت به لمس
- قرمزی پوست صورت و بانک مو
- بی حسی پوست صورت و بانک مو
- تشکیل شدن و ریختن دلمهها یا لختههای خون.
هزینه کاشت ریش
عوامل مختلفی میتوانند در قیمت کاشت ریش، تأثیرگذار باشند که در ادامه به اصلیترین عوامل تغییر هزینه کاشت اشاره میکنیم:
- اولین عامل مهم، میزان گرافتهای استخراج شده است. هر چقدر که تعداد گرافت مورد نیاز برای کاشت بیشتر باشد، هزینه پیوند ریش افزایش پیدا خواهد کرد. در واقع افرادی که به گرافتهای بیشتری نیاز دارند، باید هزینه بیشتری نیز بپردازند.
- عامل مهم بعدی، متد انتخاب شده برای کاشت طبیعی ریش است. به طور معمول روشهای نوین، هزینههای بیشتری به دنبال دارند؛ اما کارآمدتر و مؤثرتر نیز هستند.
- دستمزد پزشک
- همچنین باید هزینه آزمایشهای قبل از شروع کاشت، خرید داروها و حتی درمان عوارض احتمالی را در محاسبه قیمت کاشت ریش در نظر گرفت.
آدرس : اصفهان ، خیابان وحید ، چهارراه خاقانی ، ساختمان وحید ، طبقه 5 ، واحد 20
تلفن : 44441040نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .